O mně
Když jsem v roce 2017 okusil zelňačku v takové malé vesnické hospodě někde u Mimoně, v tu chvíli jsem věděl, že tento okamžik mi zcela změní život. Od té chvíle mým životním posláním bylo vytvářet a zdokonalovat chuť této báječné pochoutky a šířit jí do celého světa. Zelnou polévkou vyjadřuji své emoce, co vidím, cítím. To zelná polévka ze mně udělala člověka plného vášně a kreativity a pověděla mi spousty o mně samém, ale i o vás, každou bolest i radost, kterou vidím kolem sebe promítám do této kulinářské dobroty a tak jste se stali i vy tvůrci mého majstrštyku. Rád ale přijímám i nové výzvy, od roku 2020 jsem začal vařit i vegetariánskou verzi a poslední dva roky se také intenzivně věnují sušení rajčat. Od roku 2023 organizuji workshopy na masovou i vegetariánskou variantu.
No a když je navařeno, snědeno a poklizeno, zbude chvilka i na focení.
Ocenění
„Po posledním soustu tvé polévky jsem se nemohla zbavit pocitu, že jsem promarnila celý svůj život a dosud jsem prakticky nežila.“
Jarmila
„Zelňačka byla dechberoucí, epochální, nebesky lahodná, triumfální, epická.“
Má dcera Niky
„Člověče, když jsem tu zelňačku dojedl, úplně jsem přehodnotil svůj pohled na svět.“
Máslův kolega
„Tak tohle dílo bych nechal parlamentem schválit jako statní jídlo. Ta polévka je zkrátka životopisná.“
Vlasta